Архиерейска св. Литургия за Неделя на блудния син в храм „Св. св. Кирик и Юлита“, гр. БанкяНа 28 февруари, в Неделята на блудния син, бе отслужена архиерейска св. Литургия в гр. Банкя, в храм „Св. св. Кирик и Юлита“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит богослужбата бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. С него съслужиха ставрофорен иконом Милко Топузлиев от енорийското духовенство, иконом Васил Топузлиев, предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

За песнопенията на светата Литургия се погрижиха храмовите певци, ръководени от протойерей Петър Василев, а заедно с тях множеството християни, изпълнили храма, отправяха молитвата си към Бога и Неговите светии.

В слово след края на службата епископ Поликарп поздрави духовенството, певците и храмовото изпълнение от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като сподели: „От нас зависи видели и почувствали, че Бог уважава нашата свободна воля, да бъдем с него, и да бъдем във всеки един момент, във всяка една ситуация с покаяние към Него. Защото след смирението идва покаянието. Няма ли покаяние, значи не сме стъпили здраво на основата на смирението. А има ли покаяние, значи добре вървим в нашия живот по Бога и се очаква от нас не само да го живеем на момента, а да го утвърдим в нашето житие и битие, и винаги, през всички дни на нашия живот да постъпваме, живеейки така“.


Текст и снимки: Пламен Михайлов


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.