top of page

Архиерейски благослов за 91-я рожден ден на ставрофорен иконом Цанко ТотевНа 2 април 2021 г. един от най-възрастните свещеници в Софийска епархия - ставрофорен иконом Цанко Тотев от с. Лозен навърши 91 години и отбеляза 41 години свещеническо служение.

По повод личния празник на свещеника, Софийският викарий – Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети енорията на с. Горни Лозен и поздрави скромния, но достолепен духовник, който всеодайно и ревностно вече три десетилетия обгрижва софийската енория.

Владиката бе тържествено посрещнат пред най-новия и благолепен храм „Св. Атанасий Велики“ от рожденика - отец Цанко и от предстоятеля на храма - свещеник Георги Марков.

Да поздравят своя духовен отец в храма бяха дошли от София негови чеда и приятели и мнозина енориаши.

Застанал на солея в храма владиката поздрави от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит достолепния свещеник и като му отправи благопожелания, му поднесе красив букет и постна торта.

"Бог да ти дава здраве и дълги години да се молиш за нас, да ни събираш и духовно да ни радваш!" - благопожела епископът.

От свое име и от името на църковните настоятели свещеник Георги Марков също поздрави отец Цанко и му подари икона на св. Николай Мирликийски, с обков и нагръден кръст, украсен с полускъпоценни камъни.

Развълнуван, достойният свещенослужител благодари за оказаната чест на всички духовници, енориаши и духовни чеда, дошли да уважат личния му празник.


Текст и снимки: Весела Игнатова


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page