top of page

Бе направена копка за построяването на храм „Възкресение Христово“ в гр. БанкяНа 25 юни с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе направена копка за изграждането на Православен храм „Възкресение Христово“, в новия гробищен парк на гр. Банкя.

Чинът на полагането на основен камък бе извършен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с йеромонах Тимотей, ставрофорен иконом Милко Топузлиев, иконом Васил Топузлиев, иконом Йоан Чикалов, протойерей Петър Василев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На молитвеното последование присъстваха представители на Община Банкя, представители на Общинското предприятие „Гробищни паркова“ и представители на фирмата, която ще извърши строителните работи по храма, който ще бъде с готова конструкция от Гърция.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите и пожела в най-скоро време да се съберат отново за освещаването на готовия храм, посветен на Христовото Възкресение.


Снимки: Александър Ангелов


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page