Бе направена копка за построяването на храм „Възкресение Христово“ в гр. БанкяНа 25 юни с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе направена копка за изграждането на Православен храм „Възкресение Христово“, в новия гробищен парк на гр. Банкя.

Чинът на полагането на основен камък бе извършен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с йеромонах Тимотей, ставрофорен иконом Милко Топузлиев, иконом Васил Топузлиев, иконом Йоан Чикалов, протойерей Петър Василев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На молитвеното последование присъстваха представители на Община Банкя, представители на Общинското предприятие „Гробищни паркова“ и представители на фирмата, която ще извърши строителните работи по храма, който ще бъде с готова конструкция от Гърция.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите и пожела в най-скоро време да се съберат отново за освещаването на готовия храм, посветен на Христовото Възкресение.


Снимки: Александър Ангелов


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.