Бе осветен новият централен склад за църковни стоки на Софийска митрополияНа 29 септември бе извършено освещаването на новия централен склад за църковни стоки на Софийска света митрополия, който се намира в пределите на Чепинския манастир „Св. Три светители“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и одобрението на Епархийския съвет при Софийска света митрополия, складът на светата митрополия бе изнесен от центъра на София, където се намира сградата на Софийска света митрополия, за да бъде по-лесно достъпен за превозни средства, както и да може да поема по-голямо количество стоки.

Това се налага поради ограничения достъп за автомобили и затварянето на улиците около светата митрополия и организирането им на пешеходна зони, както и да се създаде по-голяма площ за зареждането и съхранението на необходимите количества както църковни свещи, така и други стоки от първа необходимост за нуждите на храмовете и манастирите на Софийска епархия.

Освещаването на новия централен склад за църковни стоки бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в присъствието на г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, ревизорите на Софийска митрополия, както и на завеждащия склада при Митрополията.


Снимки: йеродякон Поликарп


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК