top of page

Благодарствен молебен в столичния храм „Св. Параскева“На 26 октомври, когато Църквата почита паметта на св. вмчк Димитър Солунски, в столичния храм „Св. Параскева“ на ул. „Г. С. Раковски“ бе отслужен благодарствен молебен.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит последованието бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, иконом Йоан Чикалов, предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, храмовото духовенство и йеродякон Поликарп.

Църковните песнопения бяха изпълнени от храмовия многогласен хор с ръководител г-жа Нели Трошева.

На молебена присъстваха ръководители и служители на голяма застрахователна компания, с чиито дарения към храма е обособен и благоукрасен параклис „Св. вмчк Мина“.

Епископ Поликарп поздрави духовенството, певците и всички присъстващи от името на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като благодари на спомоществувателите за подкрепата, пожела им единомислие и да бъдат „достойни християни и българи, които споделят своите трудове с онези, които имат нужда“.

Иконом Йоан Чикалов от своя страна и от името на духовенството, на църковното настоятелство и енорията подари на управителя на дружеството икона на Пресвета Богородица в знак на благодарност и признателност.


Текст и снимки: Пламен Михайлов


Comments


bottom of page