Българският патриарх Неофит прие днес посланика на Р Грузия Н. Пр. Тамара ЛилуашвилиДнес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие Нейно Превъзходителство Тамара Лилуашвили, посланик на Р Грузия у нас и грузинският художник, писател, поет и майстор-калиграф Георги Сисаури, който открива днес първата си самостоятелна изложба у нас. На срещата участие взеха и Техни Преосвещества Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

В чест на патриарх Неофит г-н Георги Сисаури каза стихотворение, посветено на св. ангели.

По време на приема Нейно Превъзходителство благодари на предстоятеля на Българската православна църква за добрите взаимоотношения с посолството на Р Грузия, както и за подкрепата в дейностите на дипломатическата мисия у нас. Нейно Превъзходителство предаде сърдечни поздрави на патриарх Неофит от Негово Светейшество патриарх Илия II. Тя сподели още и идеята за създаване на студентски обмен между Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Богословския факултет на Грузинския университет. Подобна инициатива ще даде възможност за по-добро опознаване на двата народа и създаване на устойчиви и добри взаимоотношения. Посланик Лилуашвили сподели още и за туристическите и икономически бъдещи инициативи между България и Грузия.

Срещата завърши с благопожелания за бъдещи успехи, дръзновение и искрена вяра в Бога.


Източник: https://bg-patriarshia.bg/

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.