top of page

В Софийска митрополия бяха наградени отговарящите на телефона за духовно-психологическа подкрепаНа 20 май в Софийската света митрополия бяха връчени благодарствени грамоти на хората, които доброволно се ангажираха да отговорят на разкритата от Софийска митрополия телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа, по повод пандемичното разпространение на COVID-19.

Горещата линия започна своята работа на 23 март, 2020 г., след като епархийското ръководство установи рязко покачване на нивата на тревожност и безпокойство сред много хора. На многобройните телефонни обаждания се заеха доброволно да отговарят православни богослови-психолози.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит те бяха отличени за своята работа от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит с грамоти и подаръци, сред които и първият брой новото списание на Софийска света митрополия "Епархийски глас".

Епископ Поликарп изрази намерението на Софийска света митрополия винаги да помага и съдейства на обществото за духовното здраве и израстване на хората, и благодари на доброволците за тяхната отзивчивост и навременната професионална, духовно-богословска подкрепа. След споделяне на личен опит и емоционални преживявания от горещата телефонна линия, софийският викарий отправи благопожелания за успех и за бъдещи съвместни инициативи с богословите-психолози.


Текст и снимки: Весела Игнатова


Comments


bottom of page