top of page

Духовен празник в Кюстендил


На 28 януари Православната църква почита паметта на св. Исаак Сирин, който се явява небесен покровител на Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия.

Имения си ден архимандрит Исаак отбеляза със света Литургия, оглавена от него в храм "Св. Димитър Солунски", гр. Кюстендил, в съслужение със свещеници от града и гости от гр. София и гр. Видин.

Молитвено участие в богослужението взе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Имения ден на архимандрит Исаак уважиха г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил, г-н Ангел Младенов, секрет на Софийска света митрополия, г-жа Росица Плачкова, зам.-кмет на Кюстендил, както и десетки християни.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави архимандрит Исаак с имения му ден от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и му пожела здраве, духовни сили и преуспяване в служението, както и да върви достойно по пътя на своя небесен покровител.

Архимандрит Исаак бе поздравен от името на свещенството на Кюстендилска духовна околия от иконом Светослав Григоров.

На свой ред архимандрит Исаак благодари за благопожеланията и поздравите, които му бяха поднесени и сподели, че е голяма радостта му от уважението на всички към него.

Светата Литургия завърши с многолетствия, както за Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, така и за всички присъстващи и за именника.

За всички присъстващи на молитвеното тържество бе организирана братска почерпка.


Снимки: протойерей Костадин Тренев
Comments


bottom of page