top of page

Духовна беседа и представяне на книга за Отданието на празника Въздвижение на Честния КръстНа 21 септември с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в столичния храм “Въздвижение на Светия Кръст Господен”, се състоя духовна среща с игумена на Светогорския манастир “Есфигмен” архимандрит Вартоломей (Газетас).

Срещата бе по повод представянето на втората книга на игумена на манастира „Есфигмен“ – „Послание от Градината на Майката Божия“, която излезе на български език, издание на Църногорския манастир “Св.св. безсребреници Козма и Дамян“. В книгата са засегнати въпросите за Божията любов към света, постът и духовната бран, надеждата и увереността във Възкресението, примерът за живот, който ни дава Пресвета Богородица, както и посланието на Света гора към човечеството. Преводът на книгата е на Анула Христова.

Архимандрит Вартоломей бе представен на присъстващите от архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, който е организатор на гостуването на отците от Света гора и издател на новото издание.

С духовна беседа гостът игумен представи книгата си, както и отговори на редица въпроси, които бяха зададени от присъстващи християни.

Представянето на втората книга на о. Вартоломей бе уважено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и от множество православни християни и от екип на БНТ.

Всички присъстващи получиха дар по една книга, от името на архимандрит Вартоломей и Църногорския манастир.Comentarios


bottom of page