top of page

Епископ Поликарп извърши водосвет в УСБО „Проф. Бойчо Бойчев“ в Горна баняНа 25 март – Благовещение, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Белоградчишкият епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев и йеродякон Поликарп, извърши водосвет в Университетска специализирана болница по ортопедия „Професор Бойчо Бойчев“ в Горна баня.

Поводът за водоосвещението беше да бъде осветена новата клиника - „Отделение по гръбначна хирургия“ в Университетската специализирана болница по ортопедия.

Празникът в лечебното заведение бе уважен от представители на Министерство на Здравеопазването, на различни болнични заведения, институции и организации.

Епископ Поликарп подари на ръководството на болницата икона на Света Богородица от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела лека и благословена от Бога работа. Да помагат на хората в нужда и да лекуват техните немощи.

Всички трудещи се в отделението по гръбначна хирургия и присъстващите бяха поръсени за здраве и благословение.

Епископ Поликарп поръси и цялото ново отделение със светена вода.

Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page