Изпълниха се 40 дни от кончината на ставрофорен иконом Мина МинчевНа 4 януари се навършиха 40 дни от блажената кончина на ставрофорен иконом Мина Минчев, предстоятел на митрополитския катедрален храм „Св. вмчца Неделя“.

В памет на достойния духовник, в храма бе отслужена панихида, която с благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, храмовото духовенство и десетки свещенослужители от епархийски храмове, както и протодякон Иван Петков и дякон Петър Славов.

Молитвено участие в панихидата взе Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, а в храмът бе изпълнен с множество близки на починалия духовник, негови духовни чеда и опечалени християни.

Църковните песнопения изпълни църковният хор към храм „Св. вмчца Неделя“, ръководен от г-н Георги Миков, а под диригентството на иконом Кирил Попов хорът изпълни композирано от него, в памет на отец Мина, „Святий Боже“.

Епископ Поликарп изказа съболезнования към близките на починалия ставрофорен иконом Мина Минчев с надежда той да е настанен на достойно място при Бога, като призова и всички присъстващи да го имаме в своите молитви.


Текст и снимки: Пламен Михайлов


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.