top of page

Наградени бяха победителите от първия фотоконкурс на Софийска света митрополияС благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит тази година се проведе първият фотографски конкурс на Софийска света митрополия, на тема "Благата вест" - посветен на празника Благовещение. Целта бе чрез фотообектива да се покаже как Благата вест за зачатието на Спасителя носи радост на човека и на цялото творение.

Във фотоконкурса се включиха 25 участници от цяла България с общо 49 авторски фотографии (отговарящи на обявените технически изисквания).

Днес, на 18 май Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, връчи наградите на отличените от журито участници във фотоконкурса. Първите три места получиха парични награди, а двама от участниците спечелиха урок по фотография. Присъдени бяха и три поощрителни награди. Всички отличени получиха грамота и един брой от първия, великденски брой на новото списание на Софийска света митрополия "Епархийски глас".

Епископ Поликарп благодари на участниците за качествените фотографии, които са изпратили за конкурса, като поздрави отличените за творческия им ентусиазъм и за фотографския усет. Владиката пожела и занапред да продължават срещите и съдействието с младите творци по добри и полезни поводи, като изрази и желанието си всяка година Софийска света митрополия да провежда фотографски конкурс и изложби на духовни теми.

Поради епидемичните мерки част от победителите получиха наградите си чрез куриер.

Наградени са следните участници:

ПЪРВО МЯСТО – 150 лв.: Николина Йовева от Пловдив (28 години)

ВТОРО МЯСТО – 100 лв.: Константин Обретенов от София (25 години)

ТРЕТО МЯСТО – 50 лв.: Радослав Свирецов от София (21 години)

ПЪРВА СПЕЦИАЛНА НАГРАДА – урок по фотография: Иванка Руснакова от София (23 години)

ВТОРА СПЕЦИАЛНА НАГРАДА – урок по фотография: Кристина Латева от София (32 години)

Поощрителни награди за цялостното си участие в конкурса получават Кирил Найденов от Асеновград (29 години), Славяна Кръстева от София (19 години) и Петър Чапкънов от с. Кабиле (30 години).


Текст и снимки: Пламен Михайлов - Софийска света митрополия


Commentaires


bottom of page