Офикия за ставрофорен иконом Кирил Попов от митрополитския храм "Св. Неделя"На 5 декември, в деня на св. Сава Освещени и св. Нектарий Битолски, столичният свещеник и дългогодишен ръководител на Софийския свещенически хор иконом Кирил Попов навърши 65 години от своето рождение, 50 г. от своята църковно-певческа дейност и 20 г. от служението си като духовник.

На този ден в митрополитския катедрален храм “Св. вмчца Неделя” бе отслужена тържествена св. Литургия, предстоявана от иконом Кирил Попов в съслужение със свещеник Петър Славов, дякон Лука Младенов и дякон Гавриил Николов.

На службата присъстваха молитвено Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ставрофорен иконом Николай Георгиев, предстоятел на храма, протодякон Иван Петков, както и йеродяконите Вартоломей и Поликарп.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит по време на светата Литургия иконом Кирил Попов получи офикията “ставрофорен иконом”, с което бе отличен за достойното си служение на духовното поприще като ревностен свещенослужител, талантлив музикант и църковен композитор.

Епископ Поликарп поздрави отличения духовник с приветствено слово от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Предстоятелят на храма ставрофорен иконом Николай Георгиев в знак на уважение подари букет на отец Кирил, който от своя страна изрази сърдечна благодарност за молитвената подкрепа и духовното звание на Негово Светейшество патриарх Неофит, на епископ Поликарп и на цялото храмово духовенство.


Снимки: Ирина Тинчева, Борис Попов


Източник: https://mitropolia-sofia.org

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.