Панихида за протойерей Лука Наплатанов в храм „Св. Троица“, кв. "Гео Миле"На 17 юни 2020 г. се навършват две години откакто се престави в Господа протойерей Лука Наплатанов, бивш предстоятел на столичния храм „Успение Богородично“ , пл. "Ручей".

В памет на духовника бе отслужена панихида в храм „Св. Троица“ в кв. "Гео Милев".

С благословението на Негово Светейшество Софийския Митрополит и Български патриарх Неофит, заупокойното богослужение възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянската и Бачковската св. обители, архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, храмовото духовенство и множество свещенослужители от епархията, както и йеродякон Вартоломей и дякон Цветан Чиков.

В края на панихидата епископ Поликарп отправи съболезнования към близките, духовните чеда и богомолния народ в столичния храм, с надеждата Бог да упокои и всели в селенията на праведниците душата на покойния протойерей Лука.


Текст: Пламен Михайлов Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (1)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (2)

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.