top of page

Патриарх Неофит поздрави за Рождество Христово членовете на Софийския епархийски съветНа 21 декември, в сградата на Софийска света митрополия се проведе последното за тази година заседание на Софийския епархийски съвет.

Преди заседанието, съветниците бяха посрещнати от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, който ги поздрави за предстоящите Рождественски и Новогодишни празници и им поднесе протоколни подаръци от името на светата митрополия.

На последвалата среща Негово Светейшество изказа благодарност към съветниците за достойната и отговорна работа и за подкрепата, която оказват в градивните дела в полза на църковното епархийско дело.

Съветниците благодариха на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит за доверието и поддръжката, както и за възможността да бъдат полезни нему в управлението на Софийска епархия.

С благословението на Негово Светейшество заседанието на Епархийския съвет, след срещата, бе председателствано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page