top of page

Патриарх Неофит прие Виницкия и Барски митрополит Варсануфий

Актуализирано: 25.02.2020 г.Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес Негово Високопреосвещенство Виницкия и Барски митрополит Варсануфий от УПЦ-МП, който е на посещение в страната ни по повод предстоящия празник на св. Серафим Софийски.

Негово Високопреосвещенство предаде поздрави от името на митрополит Онуфрий, предстоятел на УПЦ-МП и сподели своята радост по повод посещението си у нас. Митрополитът сподели задоволството и впечатленията си от посещението си на Св. Гора - Атон, както и за поклонението си в някои от българските манастири и храмове. По време на приема бе обърнато внимание и на църковния живот в Украйна.

Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, и ик. Николай Георгиев, началник-отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод и архим. Васиан, представител на Руския патриарх у нас.

Приемът завърши с благопожелания за благодатно служение и дръзновение в Бога.Източник: https://bg-patriarshia.bg

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page