top of page

Патриарх Неофит прие днес представители на "Сдружение на Фамилния бизнес в България"Днес Светейшият Български патриарх Неофит прие Виктор Гугушев, президент на Next Generation, младежка структура към "Сдружение на Фамилния бизнес в България" и адвокат Антон Радев. Двамата представиха на патриарх Неофит сдружението и организацията си, както и с какво тя се занимава. Конкретният повод за приема бе предстоящата Световна среща на "Сдружение на Фамилния Бизнес" - Следващо поколение, която ще бъде домакинствата през настоящата година от България.

Те поискаха благословението на Българската православна църква и на нейния предстоятел за мероприятието, както и отправиха покана за участие в този младежки форум, на който ще присъстват изтъкнати лица и организации от световния и европейски бизнес. По думите им събитието предоставя уникална възможност за България, защото на него ще бъдат запознати бъдещи лидери на световния бизнес с родината ни.

Патриарх Неофит пожела успех на международното мероприятие, като увери, че Българската православна църква винаги е гледала на подобни младежки инициативи, като на нещо полезно за развитието на младото поколение.

На срещата взеха участие Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Техни Преосвещенства Мелнишки еп. Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия.


Източник: https://bg-patriarshia.bg

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page