top of page

Посещение в Център за временно настаняване "Св. София"
На 16 декември, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети децата от Център за временно настаняване "Св. София". Придружаваха го свещеник Георги Читалов и богословът и учител по Религия г-жа Велина Андонова, по чиято покана се извършва посещението.

Общинският Център се намира в столичния кв. Захарна фабрика и приютява бездомни деца и сираци за срок от 3 месеца на календарна година.

На посещението децата, под ръководството на своите възпитатели изпълниха празнични стихотворения, с които зарадваха гостите.

Негово Преосвещенство епископ Поликарп отправи поздравления по повод предстоящите Рождественски празници към домакините, възпитателите и децата от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като пожела на подрастващите крепко здраве, да напредват в учението и в мъдростта.

Викарият на Софийския митрополит подари на децата лакомства и образователни материали, осигурени от Софийска света митрополия с подкрепата на верига магазини "Аванти".

Домакините отправиха своята голяма благодарност за посещението и грижата, тъй като по думите им няма друг, който да обръща внимание на децата от Центъра по време на празниците.


Текст и снимки: Пламен Михайлов


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page