top of page

Посланиците на САЩ и Сърбия посетиха центъра за социална рехабилитация на деца в Елин ПелинНа 16 декември Нейно Превъзходителство Херо Мустафа, посланик на САЩ в България и Негово Превъзходителство г-н Желко Йович, посланик на Република Сърбия в София, посетиха духовния център за социална рехабилитация и интеграция за деца „Св. Йоан Рилски“ в гр. Елин Пелин.

Посещението бе организирано по идея на посланика на Република Сърбия в България, който е прегърнал каузата на Центъра и полага усилия повече посланици да посетят и подпомогнат в бъдеще дейността на социалните духовни заведения, както в Елин Пелин, така и в Горна Малина.

Посланик Херо Мустафа бе посрещната с особено вълнение от персонала и деца, както и от Негово Високоблагоговейнство иконом Серафим Янев, под чиято егида се развива дейността на Центъра.

Отец Серафим запозна Нейно Превъзходителство с историята за създаването на Центъра, както и с неговата работа. Тя посети всички кабинети, зали и помещения, и бе запозната с настоящи и бъдещи проекти на социалния комплекс.

След разглеждането на центъра и запознаването с неговите възможности, тя изяви желание да се включи в подпомагането, с каквото е потребно, за развитието и пълноценното лечение на децата в нужда.

От името на Негово Светейшество посланиците бяха посрещнати и от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page