top of page

Пред президентството се състоя церемония по издигане на националното знамеЦеремония по издигане на националното знаме пред президентството се състоя по традиция в Деня на народните будители - 1 ноември.

Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на образованието и на културата Николай Денков и Велислав Минеков, представители на БПЦ, на администрацията на държавния глава, граждани присъстваха на церемонията.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на тържеството присъства и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, заедно с архимандрит Евтимий и ставрофорен иконом Николай Георгиев, предстоятел на митрополитската катедрала „Св. вмчца Неделя“.

Прозвуча химнът на България. Държавният глава прие почетния строй на Националната гвардейска част.

След церемонията президентът Радев ще отправи приветствие по случай Деня на народните будители в Гербовата зала на "Дондуков"2 към ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството.

Всички присъстващи на празника имаха възможност да споделят мисли в специална среща с президента на Р България. На срещата епископ Поликарп поздрави г-н Румен Радев, президент на Р България и всички присъстващи от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и сподели, че Негово Светейшество се моли за целия български народ и благославя всички в днешния ден, като желае мир, духовен напредък и единство на народа.


Снимки: протойерей Костадин Тренев


Comments


bottom of page