Столичното читалище „Възраждане 1928” награди предстоятеля на БПЦ - патриарх Неофит
Светейшият патриарх Неофит бе награден с плакет и грамота за приноса му в отстояването на православните християнски ценности и запазването на българското семейство. В началото на приема, който се състоя в Софийска св. митрополия, г-н Росен Велчев прочете решението на настоятелството на читалище „Възраждане 1928” да наградят Българския патриарх Неофит за подкрепата и защитата на българското семейство, както и подкрепата на Св. Синод за защита на жената и семейството. „Нашето общество трудно може да бъде заблудено”, каза в словото си Росен Велчев, като обърна особено внимание на защитата на семейството положена от БПЦ по време на обсъжданията за въвеждане на Истанбулската конвенция.

По думите на председателя на читалището: "Патриарх Неофит доказа, че семейството е домашна църква", както и че делото му е продължение на служението на патриарсите Кирил и Максим. От своя страна патриарх Неофит благодари за наградата като поздрави всички читалищни дейци, които се борят за запазване на традициите и духа в българското общество.

По време на срещата бе обърнато внимание на сътрудничеството между читалището и църковното настоятелство при храм „Св. Богородица - Живоприемни източник” и по-специално с предстоятеля на храма протойерей Симеон Иванов. По време на приема бяха споделени и различни инициативи и тържества, които се организират за предстоящите празници. От името на Българския патриарх Софийска митрополия подари на учениците, които провеждат свои кръжоци в читалището, учебни помагала във връзка с предстоящото посрещане на Рождество Христово.

На срещата участие взеха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод.

Светейшият патриарх пожела на всички радостно посрещане на Рождество Христово и успех в начинанията през новата 2020 година.


Източник: bg-patriarshia.bg

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.