top of page

Трисагий в Софийска митрополия за упокоилия се ставрофорен иконом Ангел АнгеловНа 25 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в митрополитския храм „Св. Марина“ бе отслужен трисагий за упокоилия се ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия.

Той се престави пред Господа, вечерта на 24 ноември, след като получи мозъчен инсулт, вследствие на постковидно лечение.

Мертвеното последование бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и протойерей Костадин Тренев.

На богослужението присъстваха всички служители на Софийска св. митрополия, които заедно с духовенството отправиха молитви за новопреставилия се столичен духовник.

Бог да прости отец Ангел и да го всели в селенията на праведните!


Опело и погребение на ставрофорен иконом Ангел Ангелов ще бъдат извършени на 29 ноември /понеделник/, непосредствено след отслужването на Заупокойна света Литургия в столичния старинен храм "Св. София".

Начало на литургията 09:00 ч.


Текст и снимки: Весела Игнатова ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Comments


bottom of page