Бе направена копка за изграждането на 33-метров кръст над гр. Елин ПелинНа 22 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в местността Тушана, край гр. Елин Пелин, в землището на с. Нови хан, бе направена копка за изграждането на 33-метров кръст.

Инициативата за поставянето на кръста е на г-н Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин, с одобрението на Общински съвет Елин Пелин и с подкрепата на много граждани, радеещи за духовното възвисяване и напредък на жителите на общината.

Поставянето на Христовия кръст ще бъде финансирано от общинския бюджет на Елин Пелин.

Водосвета и копката на мястото където ще бъде издигнат кръстът, извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, иконом Иван Дамбов, протойерей Иван Плещов, протойерей Григорий Димитров и йеродякон Вартоломей и в присъствието на г-н Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин и сътрудници в това църковно-патриотично дело.

В своето слово, след извършването на копката, епископ Поликарп поздрави кмета и неговите сътрудници за прекрасната инициатива от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, преуспяване и сили, за да завършат това свещено дело, което неминуемо ще радва жителите на общината и ще бъде вдъхновение на мнозина във православната вяра, дух и живот.


Снимки: свещеник Костадин Тренев


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.