top of page

Българският патриарх Неофит прие посланика на Сирия у нас г-н Мухаммад МухаммадНегово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес и.д. посланик на Р Сирия у нас г-н Мухаммад Мухаммад. Срещата се състоя в Софийска св. митрополия, а и.д. посланикът изрази своята благодарност за възможността да бъде приет от Светейшия патриарх. Той предаде своите поздрави за настъпването на новата година и празника Рождество Христово, както и изрази надеждите си настъпилата вече 2020 г. да бъде мирна, здрава и благоденствена, както за България, така и за Сирия.

По време на приема г-н Мухаммад сподели на патриарх Неофит за активната работа на Антиохийската патриаршия по отношение на насърчаването на сирийските граждани да бъдат добри помежду си и да живеят в мир и разбирателство. "Патриаршията насърчава хората да обичат родината си и да остават в нея", каза още той.

Господ Мухаммад помоли Светейшия патриарх и Българската православна църква да имат в молитвите си сирийския народ и Сирия в тези трудни и тежки години за страната.

Светейшият патриарх пожела на и.д. посланик г-н Мухаммад Мухаммад мирна, здрава и ползотворна година с много успехи и осъществяване на всички добри намерения в работата му у нас.

На срещата участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки еп. Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page