top of page

Велик водосвет и хвърляне на кръста за децата в басейн „Силвър Сити“На 5 януари с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, бе отслужен Велик водосвет и бе извършено хвърляне на кръста за деца до 14-годишна възраст в закрития басейн „Силвър Сити“ в столицата.

Водоосвещението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий и свещеник Костадин Тренев.

Епископ Поликарп изрази радостта си, че за втора поредна година се организира детското събитие по случай предстоящия празник Богоявление и благодари на всички присъстващи с благослов от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Викарият на Софийския митрополит пожела празничното събитие да се превърне в ежегодна традиция, а децата да укрепват във вярата, надеждата и любовта, за да възрастват в християнските добродетели.

Три пъти бе извършено хвърлянето на кръста в басейна „Силвър Сити“ – за най-малките деца, за по-големите и за юношите.

Св. Кръст извадиха от водата Божидара Богданина на 7 год. и Ангелина Попова на 12 год. от Неделно училище при храм "Рождество Христово" - кв. Младост, с преподавател г-жа Велина Андонова, както и Кристиян Динев на 13 год. и Яна Митева от Спортен комплекс по плуване "Силвър сити".

На участващите в изваждането на кръста епископ Поликарп подари от името на Софийска света митрополия нагръдни кръстчета, образователни книжки, както и лакомства, предоставени от г-жа Татяна Попова, собственик на верига магазини „Аванти“.

Собственикът на "Силвър Сити" г-жа Розалия Попова също получи подаръци от Негово Преосвещенство епископ Поликарп - икона на св. Георги и църковен календар за новата 2020 г.


Текст: Пламен Михайлов

Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page