В с. Вакарел бяха осветени параклис и старчески дом в чест на св. вмчк Георги ПобедоносецНа 5 юли 2020 г. в ихтиманското с. Вакарел бе извършено освещаване на Резиденция за възрастни хора „Св. Георги“ и на параклис в чест на светеца, който се намира в двора на дома.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит чинопоследованието възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Йосиф Серев, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, ставрофорен иконом Николай Николов, предстоятел на храма, протойерей Григорий Димитров, предстоятел на храм „Св. Троица“ в с. Нови хан, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На освещаването присъстваше кметът на с. Вакарел г-н Димитър Стойнов, както и управителят на дома за стари хора г-н Георги Симеонов с близки и спомоществуватели в изграждането на резиденцията.

Епископ Поликарп благослови духовенството, собствениците, работещите и живущите резиденцията от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и припомни, че няма нищо по-хубаво на света от това да придобиеш приятели и да живееш с тях, защото „когато живеят хора заедно, тогава на всеки е по-лесно да се справи със своите немощи, със своите страдания, подкрепен от своите приятели, близки и познати по живот и участ“.


Текст: Пламен Михайлов Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (1)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (2)

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.