top of page

В с. Вакарел бяха осветени параклис и старчески дом в чест на св. вмчк Георги ПобедоносецНа 5 юли 2020 г. в ихтиманското с. Вакарел бе извършено освещаване на Резиденция за възрастни хора „Св. Георги“ и на параклис в чест на светеца, който се намира в двора на дома.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит чинопоследованието възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Йосиф Серев, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, ставрофорен иконом Николай Николов, предстоятел на храма, протойерей Григорий Димитров, предстоятел на храм „Св. Троица“ в с. Нови хан, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На освещаването присъстваше кметът на с. Вакарел г-н Димитър Стойнов, както и управителят на дома за стари хора г-н Георги Симеонов с близки и спомоществуватели в изграждането на резиденцията.

Епископ Поликарп благослови духовенството, собствениците, работещите и живущите резиденцията от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и припомни, че няма нищо по-хубаво на света от това да придобиеш приятели и да живееш с тях, защото „когато живеят хора заедно, тогава на всеки е по-лесно да се справи със своите немощи, със своите страдания, подкрепен от своите приятели, близки и познати по живот и участ“.


Текст: Пламен Михайлов Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page