top of page

Концерт за Въведение Богородично в София



На 21 ноември в София се проведе духовен концерт, посветен на Въведение Богородично.

По традиция, на този ден Софийска света митрополия организира празничен концерт по повод Богородичния празник, който е определен от родната ни църква като ден на православната християнска младеж и семейство.

Концертът, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, се проведе в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“ и при спазване на строги противоепидемични мерки събра многобройно множество верен народ, който с радост проследи подготвената програма.

Духовното тържество подготвено от ставрофорен иконом Кирил Попов включваше изпълнения от Камерна формация „Гласовете на Орфей“ при Народно читалище „Райко Алексиев“ – София, с диригент Венеция Караманова, Православен хор „Св. Наум Охридски“, с диригент д-р Андрей Касабов, Смесен хор „Петър Динев“ при храм „Св. св. Кирил и Методий“, с диригент д-р Боряна Найденова и Софийски свещенически хор, с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов.

Преди музикалната част, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп приветства всички събрани в храма и им пожела от името на Негово Светейшество приятни минути с празничния концерт. След това Негово Всеблагоговейнство протойерей Дилян Цветков произнесе беседа за празника и запознавайки присъстващите с важни моменти от неговата история, подчерта важността от това съвременното семейство да бъде близо до църквата, да възпитава децата си във вярата и да допринася за добруването на народа.

Празничният духовен концерт завърши с многолетствие и утвърдил се като химн на концертите за Въведение Богородично, песента „Напред след знамето Христово“.

Всички събрани, за да почетат празника на Божията майка бяха поздравени чрез епископ Поликарп от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.


Снимки: Бехнам-Емануил Сетайеш


bottom of page