Молебен канон на Света Богородица в Дупнишка духовна околияВечерта на 7 август в храм „Покров Богородичен“ в гр. Дупница, съгласно програмата на Софийска митрополия бе отслужено поредното съборно богослужение - вечерня с Молебен канон на Св. Богородица.

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български чинопоследованието бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с него бяха  иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, протойерей Илия Дичев, предстоятел на храм „Покров Богородичен“, и др. духовници от околията, както и йеродяконите Вартоломей и Поликарп.

Църковните песнопения бяха изпълнени от духовници, ръководени от  столичния свещеник  Петър Славов.

Преди началото на вечерната служба тържествено бе внесена в храма иконата на Св. Богородица "Казанска" от гр. Самоков, която по решение на епархийското ръководство тази година присъства на съборните богослужения.

В своята проповед Негово Преосвещенство епископ Поликарп благослови и поздрави духовенството, певците и изпълнението на храма от името на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български и изказа вдъхновени слова за добродетелите на св. Богородица.

В отговор иконом Георги Паликарски отправи своята синовна благодарност на Негово Светейшество патриарх Неофит и на неговия викарий епископ Поликарп за благодатната вечерна служба и му поднесе кошница със земни плодове.


Текст: Весела Игнатова Снимки: Александър Ангелов


ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.