Патриарх Неофит се срещна с началника на НСО


Българският патриарх Неофит прие днес началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев. Официалната среща се състоя в Софийска митрополия, а на нея участваха Техни Преосвещенства Менишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод.

По време на приема Светейшият патриарх Неофит акцентира върху дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено когато в страната бяха посрещани на официални визити - Вселенският патриарх Вартоломей и Руският патриарх Кирил, както и при многобройните посещения на св. мощи и чудотворни икони. Генерал Красимир Станчев изрази готовността на службата да бъде на разположение при необходимост на църквата, при организирането на международни инициативи и дейности. По време на срещата бяха поставени и въпроси касаещи охраната на Патриаршеската катедрала в предстоящите Рождественски и новогодишни празници.

Предстоятелят на БПЦ пожела светло посрещане на Рождество Христово и ангел пазител, който да закриля всички служители на НСО през предстоящата нова 2020 г.

Текст и снимки: Ангел Карадаков - https://bg-patriarshia.bg/news.php?id=308155

ЗАЩО? -ЗАЩОТО:

"И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин."

                                       (Матей 28:19,20)

АДРЕС

София 1000

Ул. "Цар Калоян" № 7

АБОНАМЕНТ

© 2021 † Белоградчишки епископ Поликарп. Всички права запазени.