top of page

Преждеосвещена света Литургия в храм „Св. Николай“ в столичния квартал „Бенковски“На 23 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Св. Николай“, в столичния кв. „Бенковски“, беше отслужена поредната Преждеосвещена Литургия за Великия пост.

Литургията оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, свещеник Пламен Николов, предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп, дякон Никола Чочев и дякон Димитър Кутлев.

Църковните песнопения бяха изпълнени от църковния певец г-н адв. Светослав Цеков.

След Преждеосвещената света Литургия епископ Поликарп поздрави присъстващите в храма от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и мир, както и леки и благодатни дни на Великия пост.

Приветствие към епископа поднесе свещеник Пламен Николов, който благодари чрез епископ Поликарп на Негово Светейшество за духовната грижа и любов, които проявява към него и енорията.

Епископ Поликарп изказа благодарност на отец Пламен за организирането на Архиерейското богослужение в енорията и за топлите приветствени слова.

По време на Архиерейското богослужение в храма присъстваха деца от съседната на храма детска градина, в която се изучава предметът Религия – Православие, които се причастиха със светите тайни.

Великопостното богослужение беше уважено и от г-н Тодор Кръстев, кмет на столичния район „Сердика“ .

След богослужението се проведе братска почерпка, организирана от църковното настоятелство на храм „Св. Николай“.

Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page