top of page

Тържествено бе открита нова лаборатория в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда"



На 6 август с тържествен водосвет бе открита обновената с най-съвременна апаратура клинична лаборатория в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда".

В продължение на девет месеца тя е отремонтирана и преоборудвана с последно поколение автоматизирани интегрирани системи за извършване на широк спектър от клинично-химични и имунно-химични анализи, които са производство на един от световните лидери за лабораторна апаратура.

Водоосвещението бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със софийски духовници. На тържествения водосвет присъства целият екип на лабораторията, с ръководител д-р Веселина Колева, изпълнителният директор на "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда" д-р Венелина Милева, прокуристът Бугра Сусам, медицинският директор доц. Калоян Давидов, както и лекари от цялата болница.

След като освети новата апаратура и благослови работата на екипа, епископ Поликарп поздрави всички, които работят в болницата, и пожела Бог да дарува безбедно житие и благословено служение на хората, радост, мир, здраве и добруване на всички, които се трудят тук и ще се ползват от апаратурата. Той преподаде на екипа патриаршеския благослов на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит за "успешна, ползотворна и благодатна работа и служение" и пожела на всички лекари и екипи в болницата "още успехи в най-благородната професия, особено в тези трудни времена".

"Идеята за този водосвет се породи спонтанно именно от екипа" - сподели д-р Веселина Колева, началник на Клинична лаборатория. "Не ни беше лесно да ремонтираме, преоборудваме и да не спираме да работим, особено във време на пандемия. Успяхме благодарение на екипната ни работа. В годините станахме повече от колеги, станахме семейство. Пожелавам си всички да сме здрави и все така всеотдайни!"- каза още тя.

Поздрави към екипа на лабораторията отправи и д-р Милева. "Клиничната лаборатория е ключово звено за успешната работа на всички отделения и клиники в "Болница Токуда" и ви уверявам, че вашият професионализъм е високо ценен от всички ваши колеги. Няма структура, която да не зависи от вашата работа и ви поздравявам за високите резултати, които постигате всеки ден." - каза изпълнителният директор на болницата.


Текст: Весела Игнатова Снимки: Александър Ангелов


bottom of page