top of page

Опело и погребение на иконом Димитър Недялков от гр. Сапарева баня
На 24 февруари бе извършено опелото и погребението на преставилия се на 21 февруари иконом Димитър Недялков от гр. Сапарева баня, Дупнишка духовна околия.

Опелото, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, свещенослужители от околията, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Опелото бе извършено в храм "Св. Георги" в Сапарева баня, кв. Гюргево.

След заупокойното последование епископ Поликарп произнесе траурно слово. Той говори за отец Димитър, за неговата светла личност и изтъкна неговите добродетели и качества.

Негово Преосвещенство изказа съболезнование към майката на покойника, съпругата, чедата, сродниците, духовенството и многобройното множество народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

С общо прошение: Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му, той бе внесен в светия олтар и погребан в двора на храма, в който служеше като духовник близо 27 години.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page