top of page

Архиерейско посещение в енорията на с. Червен брег, Дупнишка духовна околия


На 3 октомври с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Белоградчишкият епископ Поликарп посети енорията на с. Червен брег, Дупнишка духовна околия и храм „Св. Николай Чудотворец“.

В близо 150-годишния храм, той отслужи Архиерейска света Литургия и благослови вярващите.

С епископа съслужиха иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, свещеник Костадин Бошнаков, енорийски свещеник на селото, свещеник Иван Айдаров и дяконите Алексий и Никола.

Клиросното пение бе изпълнено от протойерей Лъчезар Вълков, свещеник Добри Добрев и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

На неделното богослужение присъства и г-н Славчо Димкин, кмет на с. Червен брег, както и много жители и гости на Дупнишкото село.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед към верния народ, в която засегна евангелския неделен тест и призова вярващите да потопят себе си в Бога и отдавайки цялото си съществуване Нему, да бъдат милосърдни и изпълнени с любов един към друг.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и мир.

Думи на благодарност за архиерейското посещение отправи свещеник Костадин Бошнаков. Той благодари на Негово Светейшество за грижите и любовта, които проявява за добруването на верния народ от енорията.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page