top of page

Неделя след Въздвижение в храм „Св. вмчк Теодор Стратилат“, с. Долни Богров


На 19 септември – Неделя след Въздвижение, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Белоградчишкият епископ Поликарп посети енорията на с. Долни Богров и отслужи Архиерейска света Литургия в храм „Св. вмчк Теодор Стратилат“.

В светата Литургия съслужиха: архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Христо Пудин, предстоятел на столичния храм „Св. Наум Охридски“, свещеник Николай Дюлгеров, от храм „Св. Николай Чудотворец“, кв. Враждебна.

Молитвено участие в богослужението взе и свещеник Янко Китанов, както и г-жа Лиляна Донкова, кмет на община Кремиковци и г-н Пламен Колев, кмет на с. Долни Богров.

Клиросното пение оглави г-н д-р Андрей Касабов с певци от хор „Св. Наум“, гр. София.

Храмът бе изпълнен с благочестив народ, който бе дошъл да участва в неделната света Литургия и да се помоли всеки за своята нужда.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави присъстващите и отправи топъл благослов от името на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български.

Той пожела на вярващите да вървят след Господа Иисуса Христа доброволно и да носят кръста си с радост и търпение.Comments


bottom of page