top of page

Архиерейски водосвет за членовете на Главна дирекция „Национална полиция“ и на Международната полицейска асоциация в СофияНа 10 юни 2024 г., с благословението на Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, Наместник-председател на Св. Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол и по покана на Управителния съвет на сдружение „ИПА – секция България“ към Международната полицейска асоциация, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, отслужи заупокойна молитва за полицаите, отдали живота си при изпълнението на служебния дълг и водосвет за здраве и преуспяване на служителите от Главна дирекция „Национална полиция“ и членовете на Международната полицейска асоциация.

В съслужение с епископ Поликарп бяха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На празничното богослужение присъстваха и главен комисар Атанас Илков – директор на ГДНП; г-н Огнян Богоев – председател на „ИПА – секция България“, г-жа Десислава Викторова – генерален секретар на сдружението, и заместник-председателите – г-н Красимир Георгиев и г-н Юрий Денчев.

По случай 30-ия юбилей на сдружение „ИПА – секция България“ при Международната полицейска асоциация беше засаден чинар в двора на Главна дирекция „Национална полиция“.


Comments


bottom of page