top of page

Епископ Поликарп взе участие в празника на св. свщмчк. Серафим, Архиепископ Фенерски и НеохорскиС благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и по покана на Негово Високопреосвещенство Тесалиотския митрополит Тимотей,

от 28 април до 1 май, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, посети гр. Кардица, Р Гърция, и бе гост на митрополит Тимотей и Тесалиотската и Фанариуферсалонската епархия.

Поводът на посещението бе, за да участва в тържествата, които се организират всяка година в неделята на Мироносците, в чест и памет на св. свещеномъченик Серафим, Архиепископ Фенерски и Неохорски, пострадал от турците през 1601 г.

В тържествата – посещение на родното село и къща-храм на светеца, литийно шествие, съборна вечерня, съборна архиерейска света Литургия с литийно шествие и молебен – участваха архиерей от Еладската православна църква, десетки свещеници и хиляди православни християни от епархията и гости.

Епископ Поликарп бе придружаван от архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев и йеродякон Поликарп.

Снимки: Интернет страница на светата митрополия на Тесалиотида и Фанариуферсалон - https://www.imthf.g -1, https://www.imthf.g – 2.
Comments


bottom of page