top of page

Богоявленски празник за децата на София



На 6 януари – Кръщение Господне – Богоявление, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, за малките членове на Православната ни църква бе организирано отслужване на Богоявленския велик водосвет и освещаване на водното естество в закрит басейн.

Със съдействието на ръководството на столичния плувен басейн „Спартак“, деца от столицата – четири групи в различна възраст и със специални социални потребности взеха участие в традиционното скачане за Кръста.

Празникът за децата бе организиран от г-жа Велина Андонова, сътрудник при столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“.

След Великия Богоявленски водосвет, отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, протодякон Иван Петков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп, децата получиха по едно кръстче, предоставено от църковен магазин „Православен свят“, както и лакомства.

Епископ Поликарп благодари на всички деца, взели участие в традиционното хвърляне за Кръста и им пожела здраве, мъдрост и да бъдат за радост и утеха на своите родители. Благодарност бе отправена и към ръководството на басейн „Спартак“, в лицето на г-н Петър Стойчев, на родители, учители и приятели, подкрепили инициативата на Светата митрополия за четвърта поредна година.



Снимки: протойерей Костадин Тренев

bottom of page