top of page

Рождественски концерт на деца в старинния храм „Св. София“На 19 декември в навечерието на Рождество Христово, в столичния старинен храм „Св. София“, се проведе детски Рождественски концерт.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, концертът беше организиран от протойерей Лъчезар Попов, предстоятел на храма и негови сътрудници.

В Рождественския концерт участваха детски църковен хор „Св. Серафим Софийски“, с диригент Анелия Кочева и детски хор „Пим-Пам“, с диригент Ирена Христова.

Концертът беше уважен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, духовници и многочислено множество верен народ.

След тържествената Рождественска вечер, поздрав към изпълнителите и гостите поднесе епископ Поликарп.

Той благодари на децата за прекрасния концерт и сподели, че тържеството приближи сърцата на всички към достойно посрещане на Рождество Христово. Епископът благодари на всички присъстващи и им пожела леко, благодатно и радостно посрещане на Рождество Христово.

Всички деца получиха подаръци за участието си в концерта от епископ Поликарп, подготвени от храмовото духовенство.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page