top of page

Новият кмет на община Долна баня положи клетва



На 7 ноември, в навечерието на големия празник Архангеловден, на тържествена церемония в читалището на гр. Долна баня, новоизбраният кмет Владимир Джамбазов положи клетва. Заедно с него положиха клетва и новоизбраните общински съветници.

Гости на встъпването в длъжност на нови кмет и общински съвет на долна баня бяха народни представители, областния управител на Софийска област, г-н Юлиян Леков, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Пламен Димитров, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, както и представители на съседни общини – кметове и общински служители, жители и гости на Долна баня.

След церемонията по заклеването на кмета и общинските съветници, бе избран председател на общинския съвет, а именно г-жа Лиляна Драганова.

Празничната церемония завърши с водосвет и молитва за добро начало на новия кметски мандат 2023-2027 г. извършен от Белоградчишкия епископ Поликарп и придружаващите го духовници: йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Негово Преосвещенство поздрави новия кмет и общински съвет на Долна баня от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им поднесе по една Библия за благословение и настолно четиво, което да ги направлява към вяра, надежда, любов и достойно служение на града и неговите граждани.

След тържеството духовниците посетиха сградата на общината на Долна баня и поръсиха кметския кабинет и администрацията със светена вода и пожелаха успех на служителите.


Снимки: иконом Костадин Тренев

bottom of page