top of page

Среща на архиерейските наместници от Софийска епархия се проведе в Софийска света митрополия



На 31 май с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в сградата на Софийска света митрополия се проведе среща на архиерейските съветници от Софийска епархия.

В срещата взеха участие: архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия, архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, ставрофорен иконом Йосиф Серев, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, ставрофорен иконом Михаил Колев, архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, иконом Йоан Чикалов, архиерейски наместник на Трънска духовна околия, протойерей Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, срещата бе ръководена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

С архиерейските наместници бяха обсъдени важни въпроси касаещи правилното и отговорно развитие и ръководство на околиите. Спазването на Устава на БПЦ-БП и разпоредбите на Софийския митрополит. Да съблюдават реда, дисциплината и единството в околиите и да се грижат за въздигането на богослужебния, културно-просветния и социалния живот в околиите. Да работят адекватно и с различните институции и организации по места, за въздигането на авторитета на Църквата и да бъдат добър пример на нашето общество.

Епископ Поликарп поздрави архиерейските наместници от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Българския патриарх Неофит и им пожела изрядно служение и преуспяване във всичко за слава на Бога и добруването на поверения им народ.


bottom of page