top of page

Бяха осветени три нови автомобила на НСО



Три нови бронирани мерцедеса пристигнаха в Националната служба за охрана.

Лимузините са предназначени за превоз на президента Румен Радев, премиера Николай Денков и председателя на Народното събрание Росен Желязков. Като последните двама ще се возят на тях само до ротацията на 6 март.


Бронираните лимузини ще се ползват и при чужди делегации, които са с висока степен на застрашеност, обясниха от НСО. Трите лимузини бяха осветени от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия и йеродякон Поликарп.

Трите бронирани мерцедеса бяха поръчани още през есента на 2022 г. като всеки един от тях струва по 1 млн. лв. Въпреки че победител бе обявен още през 2022 г., договорът за доставка на трите бронирани лимузини между НСО и "Силвър Стар Ритейл" ЕАД – София, собственост на Халед Ахмад ал-Джуфали от Саудитска Арабия, е подписан на 31 март миналата година. В него изрично е посочено, че поръчката е за автомобили от "Мерцедес-Бенц" АД, Германия.


От документацията става ясно също, че колите ще са със сертификати VPAM - BRV за ниво на защита от куршуми и сертификат VPAM - ERV за балистична устойчивост – срещу взрив на покрива, на пода и отстрани.

На новите автомобили епископ Поликарп и на шофьорите подари светини за благословение и молитвен спомен.


По материал на 24 часа.

Снимки: Официална интернет страница на НСО.

bottom of page