top of page

Празничен концерт по повод 11 май – деня на светите равноапостолни братя Кирил и Методий



На 11 май в Националния дворец на културата в столицата София се състоя празничен концерт по повод празника на светите равноапостолни братя Методий и Кирил.

Концертът-спектакъл „Три ми дзвезди“ бе организиран и изнесен от ръководството и възпитаниците на 140 ОУ „Иван Богоров“, гр. София.

Освен учениците на столичното иновативно школо, концертът бе подкрепен и от изпълнения на Ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик“, както и от артистите от Студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград.

На сцената излязоха повече от 400 танцьори - деца от I-ви до XII-ти клас.

Препълнената зала беше във възторг от представената програма и аплодисментите към организатори, преподаватели и деца не стихваха.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, празничният концерт-спектакъл беше уважен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и йеродякон Поликарп.

Епископ Поликарп поднесе поздрав и благословение към директора на училището г-жа Мая Зафирова. Той изказа благодарност към директора за огромния труд, които полага целият екип на учебното заведение да съхранява българската фолклорна традиция и да възпитава чрез нея подрастващото във вяра, надежда, любов и преклонение пред българщината и незаличимия български дух, както и че предава тази вечна радост на идните поколения.



Снимки: Фейсбук страница на училището

bottom of page