top of page

Черешова задушница в Софийска света митрополияНа 21 юни, в навечерието на Задушница преди Петдесетница т.н. „Черешова задушница“, в митрополитския храм „Св. Марина“ бе отслужена панихида за упокоилите се духовници, служители и ктитори на Софийска света митрополия и епархия.

Заупокойното последование бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с него в богослужбата взеха участие архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Дилян Цветков, предстоятел на столичния храм „Св. прор. Илия“ и йеродякон Вартоломей.

Заупокойните песнопения бяха изпълнени от Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Митрополията.

На панихидата присъстваха митрополитски служители, които заедно с духовенството отправиха молитви за починалите предстоятели, духовници и служители, отдали своите сили и труд за благоденствието на Българската православна църква и на Софийска епархия, както и за своите починали близки.

След като духовенство и миряни се помолиха за спасение душите на упокоилите се, епископ Поликарп за сетен път каза: “Бог да прости душите на всички тях! Вечна и блажена да бъде паметта им!“.


Текст: Весела Игнатова

Снимки: Теодор Атанасов

Comentarios


bottom of page