top of page

Патриарх Неофит благослови лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов



На 25 март - Благовещение, в митрополитския храм "Св. вмчца Марина", намиращ се в двора на Софийска света митрополия, преди празничната света Литургия, Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит

благослови г-н Бойко Борисов, който с благоговение целуна десница на Българския патриарх. Негово Светейшество пожела лек и благодатен празник под покрова на Божията Майка Света Богородица. Патриарх Неофит поднесе на г-н Борисов за молитвен спомен триптих с образа на Господ Иисус Христос, Света Богородица и други светии.

Г-н Бойко Борисов пожела на Негово Светейшество здраве, сили и да бъде крепък водач на българския народ. Той подчерта важността на БПЦ за нашия народ и припомни за своята ангажираност в полза за всяко добро и богоугодно дело.

На кратката среща присъстваха членове от екипа на екс-премиера на България, а от името на Софийска митрополия: Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Теодор Атанасов, началник кабинет на Българския патриарх и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, служители и духовници.

След срещата, в храма беше отслужена празнична света Литургия, която оглави протойерей Петър Славов, в съслужение с протодякон Деян Коруноски. Клиросното пение изпълниха свещеник Димитър Кутлев, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска итрополия и г-на Здравко Кънев, технически секретар.


Снимки: архимандрит Евтимий

bottom of page