top of page

40 дни от блажената кончина на ставрофорен иконом Иван Касабов



На 29 ноември в столичния храм „Св. ап. Андрей Първозваний“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, беше извършено заупокойно моление – заупокойна св. Литургия и панихида по повод 40 дни от блажената кончина на ставрофорен иконом Иван Касабов, дългогодишен предстоятел на храма.


Ставрофорен иконом Иван Касабов се престави в Господа на 21 октомври, в деня на преп. Иларион Велики и св. Иларион еп. Мъгленски.

Заупокойната св. Литургия беше отслужена от отец Димитър Кутлев, енорийски свещеник при опълченския храм, а панихидата оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Стилиян Табаков, предстоятел на храма, заедно със свещенослужители от София и страната, протодякон Иван Петков и йеродякон Поликарп и в присъствието на многобройно множество благочестиви християни, енориаши, сродници и духовни чеда на отец Иван.

Епископ Поликарп, след молитвените заупокойни моления, се помоли за достойния свещенослужител:

„Бог да прости отец Иван и да го всели в селенията на праведните! Царство му небесно.“


bottom of page