top of page

Архиерейско богослужение в сградата на БНТНа 12 март в сградата на Българската национална телевизия, в студиото, където се излъчва предаването „Религията днес“, бе отслужена заупокойна молитва за починалите служители на медията през годините, и водосвет за здравето и благоденствието на работещите сега.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит, богослуженията бяха отслужени от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия и йеродякон Поликарп.

На събитието, проведено по молба на ръководството на БНТ присъстваха: генералният директор на БНТ – Емил Кошлуков и служители на телевизията.

Преди молитвата, квартет „Светоглас“ изпълниха песнопението „Тебе поем“, а в края на събитието „Многолетие“. След водосвета генералният директор приветства гостите, като поднесе подаръци, на свой ред епископ Поликарп подари „Диптих“ с образите на Христос и Пресвета Богородица. В приятелска атмосфера бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи.


Текст и снимки: йеродякон Вартоломей

Comentários


bottom of page