top of page

В столичния храм „Св. София“ беше отслужена панихида за Видинския митрополит ДометианНа 18 септември се навършиха 5 години от блажената кончина на Видинския митрополит Дометиан.

По този повод, в столичния храм „Св. София“ беше отслужена панихида, която възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Васиан, представител на Руския патриарх в България, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, духовници от храма и столицата, протодякон Иван Петков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Панихидата за Видинския митрополит Дометиан беше уважена от десетки вярващи християни, духовни чеда и приятели на блаженопочиналия достоен български архиерей.

След панихидата епископ Поликарп произнесе кратко слово за дядо Дометиан, в което се помоли Бог да го прости, вечна и блажена да бъде неговата памет! Той призова да го носим в сърцата си и да си спомняме неговите поучителни слова и високоназидателни поучения.

На всички присъстващи беше раздадена картичка с лика на Видинския митрополит Дометиан за спомен от годишнината.

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде неговата памет!


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Commentaires


bottom of page