top of page

В гр. Радомир беше отслужена Архиерейска Преждеосвещена света Литургия



На 29 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Радомир, беше отслужена Архиерейска Преждеосвещена света Литургия.

Богослужението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия и предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, свещеник Иван Димитров, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп и дякон Антоан Марков.

Църковните пения изпълни свещеник Марио Михов.

Светата Преждеосвещена Литургия беше уважена от множество православни християни от града, който пристъпиха и се причастиха със светите Тайни.

След Преждеосвещената света Литургия епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела преуспяване в духовния подвиг на поста, да украсяват живота си с добродетели и да се удостоят да посрещнат Христовото Възкресение с чисти сърца и души.

Епископ Поликарп благодари на всички взели участие в богослужението и се помоли Бог да им въздава за вярата, усърдието и любовта.

Поздрав и благодарност към епископа поднесе от името на всички отец Александър.

Епископ Поликарп раздаде нафората и лично поздрави всеки един от вярващите.



Снимки: архимандрит Евтимий

bottom of page