top of page

Празничен водосвет по повод 144 години от създаването на Националната служба за охрана


На 12 септември се навършват 144 години от създаването на българската Национална служба за охрана.

В чест на годишнината, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе извършен тържествен водосвет при параклиса „Св. Георги Победоносец“ в комплекса на НСО в столицата.

Водосветът беше възглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев, протодякон Иван Петков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На събитието присъстваха г-н Румен Радев, президент на Република България, бригаден ген. Емил Тонев, началник на НСО, както и високопоставени гости и редица работещи и обучаващи се в службата.

Епископ Поликарп преподаде благословението на Негово Светейшество Софийския митро-полит и Български патриарх Неофит на всички присъстващи, пожелавайки им здраве и преуспяване в служба на Отечеството.

Ръководителят на НСО ген. Емил Тонев изнесе реч, в която подчерта дейността на службата.

Слово изнесе и държавният глава г-н Румен Радев.

Пред паметника на загиналите служители в изпълнение на служебния дълг, пред централната сграда на службата, беше извършено и поднасяне на венци.


Снимки: протойерей Костадин Тренев

Comments


bottom of page