top of page

Излезе от печат втори том на поредицата беседи върху неделните апостолски четива от епископ Поликарп



На 16 септември излезе от печат втори том на поредицата беседи върху неделните апостолски четива на Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В настоящия сборник „Благодат вам и мир! Неделен Апостолски глас“ са събрани радио беседи от периода 2015/2016 г., които обхващат един Богослужебен кръг - периода от Неделя след Въздвижение до Кръстовден, произнесени в радио „Видин“. Включени са и беседи свързани със светийски празници, тъй като в някои от неделите са се чествали особено почитани светии. Втори том е допълнен с пропуснати беседи, предвидени за публикуване в 1 том. Това са от Раздел I, от 11 Неделя след Въздвижение до Неделя на Митаря и Фарисея и от Раздел II - 1 Неделя на Великия пост – Православна.

Книгата съдържа беседи изцяло върху апостолските неделни четива. Поради факта, че изключително рядко се среща проповед или беседа върху апостолските четива, епископът решава само те да бъдат включени в тази книга. Върху Евангелските неделни четива има стотици издадени сборници.

При записването на радио предаванията, епископът се старае те да бъдат достъпни и възприемчиви от слушателите. Да не затрудняват и затормозяват. Използвал е според силите и възможностите си прост език и тълкувания, както и много повторения, с цел даденото послание да направи впечатление и да се укорени в съзнанието на хората.

Втория том на „Благодат вам и мир! Неделен Апостолски глас“ можете да поръчате изпращайки поръчка чрез настоящия сайт, на панела „КОНТАКТИ“.

bottom of page